Whatsapp Automations

WhatsApp Automations

Ga interactief en automatisch het gesprek aan met jouw klanten via Whatsapp en verhoog de loyaliteit van jouw klanten.

Berichten in het hart

Ga in gesprek met jouw klanten.

Je chatflows opzetten voor het verzenden van welkomstberichten, beantwoorden van vragen, verzamelen van gegevens en het aanbieden van gerichte marketingboodschappen. Dit stelt jouw bedrijf in staat om klantbetrokkenheid te vergroten, leads te genereren en conversies te stimuleren via WhatsApp Automations.

WhatsApp Automatisering

Direct contact met jouw klanten

Met WhatsApp Automations kunnen bedrijven op een schaalbare en efficiënte manier app-gesprekken voeren en gepersonaliseerde marketingboodschappen afleveren. De chatflows kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften en doelen van het bedrijf, bieden mogelijkheden zoals het beantwoorden van veelgestelde vragen, verzamelen van klantgegevens en gerichte aanbiedingen sturen. Dit helpt bedrijven om de betrokkenheid  te vergroten, klantrelaties op te bouwen en uiteindelijk hun omzet te verhogen.

WhatsApp Automation Pakketten

Wat wij doen:

Opzetten account
Koppelen WhatsApp Business
Strategie bepalen
Analytics analyseren
Flow controleren
Optimaliseren

99

WhatsApp Automation Start

Omschrijving zoals hierboven

+

1 flow

Tot 500 contacten
Tot 1000 appgesprekken

499

WhatsApp Automation ZZP

Als omschrijving hierboven

+

5 flows

Tot 20.000 contacten
Tot 2000 appgesprekken

2699

WhatsApp Automation MKB

 • Als omschrijving hierboven

+

25 flows
Tot 50.000 contacten
Tot 10.000 appgesprekken

20999

WhatsApp Automation Growth

 • Als omschrijving hierboven

+

100 flows
Tot 100.000 contacten
Tot 100.000 appgesprekken

Frequently Asked Questions (FAQs)

WhatsApp-marketing biedt verschillende toepassingen en mogelijkheden om effectief met je doelgroep te communiceren. Hier zijn enkele voorbeelden van toepassingen van WhatsApp-marketing:

 1. Klantenservice: WhatsApp kan worden gebruikt als een kanaal voor snelle en directe klantenservice. Klanten kunnen vragen stellen, problemen melden of ondersteuning krijgen via WhatsApp. Het stelt bedrijven in staat om snel te reageren en een persoonlijke en efficiënte klantenservice-ervaring te bieden.

 2. Orderbevestiging en updates: Bedrijven kunnen WhatsApp gebruiken om orderbevestigingen en updates naar klanten te sturen. Dit kan bijvoorbeeld een bevestiging van een bestelling zijn, een melding wanneer een bestelling is verzonden of updates over de status van een levering. Het is een directe en effectieve manier om klanten op de hoogte te houden.

 3. Promoties en aanbiedingen: WhatsApp kan worden gebruikt om promoties, kortingen en exclusieve aanbiedingen naar klanten te sturen. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld gepersonaliseerde aanbiedingen sturen op basis van de voorkeuren en interesses van de klant. Dit kan helpen bij het stimuleren van verkoop en het vergroten van betrokkenheid.

 4. Contentdistributie: WhatsApp kan worden gebruikt om waardevolle content, zoals blogartikelen, video’s of whitepapers, naar geïnteresseerde klanten te sturen. Dit helpt bij het opbouwen van merkautoriteit en het bieden van waardevolle informatie aan je doelgroep.

 5. Evenementen en afspraken: WhatsApp kan worden gebruikt om evenementen te promoten, uitnodigingen te versturen en afspraken te plannen. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld herinneringen sturen voor afspraken, updates geven over evenementen of bevestigingen sturen voor deelname aan een evenement.

Het is belangrijk om bij WhatsApp-marketing rekening te houden met de privacyregels en voorkeuren van je klanten. Zorg ervoor dat je toestemming hebt van je klanten om hen berichten te sturen en respecteer hun privacy. Door WhatsApp op een waardevolle en relevante manier in te zetten, kun je een effectieve en persoonlijke communicatiestrategie opbouwen met je doelgroep.

WhatsApp Automations kunnen verschillende voordelen bieden voor je bedrijf. Hier zijn enkele manieren waarop WhatsApp Automations jouw bedrijf kunnen ondersteunen:

 1. Verbeterde klantenservice: Met WhatsApp Automations kun je geautomatiseerde berichten en antwoorden instellen om snel en efficiënt te reageren op klantvragen en -verzoeken. Dit zorgt voor een verbeterde klantenservice-ervaring, omdat klanten direct antwoord krijgen op hun vragen.

 2. Persoonlijke communicatie: WhatsApp Automations stellen je in staat om gepersonaliseerde berichten te sturen op basis van klantgegevens en interacties. Je kunt specifieke berichten en aanbiedingen aanpassen aan de individuele behoeften en interesses van je klanten, waardoor de communicatie meer relevant en persoonlijk wordt.

 3. Geautomatiseerde follow-ups: Met WhatsApp Automations kun je geautomatiseerde follow-upberichten instellen na interacties met klanten. Dit helpt om klantrelaties op te bouwen en te onderhouden, omdat je op relevante momenten contact kunt opnemen met klanten om hun ervaring te verbeteren.

 4. Leadgeneratie: WhatsApp Automations kunnen worden gebruikt om leads te genereren door geautomatiseerde berichten te verzenden naar potentiële klanten en hen aan te moedigen om actie te ondernemen, zoals het invullen van een formulier of het aanvragen van meer informatie. Dit helpt bij het verzamelen van waardevolle gegevens en het stimuleren van conversies.

 5. Campagnebeheer: Met WhatsApp Automations kun je geautomatiseerde berichten plannen en verzenden als onderdeel van je marketingcampagnes. Je kunt campagnes opzetten om nieuwe producten of diensten te promoten, aanbiedingen te delen of belangrijke updates te communiceren met je klantenbestand.

Het gebruik van WhatsApp Automations stelt je in staat om efficiënter te communiceren, de betrokkenheid van klanten te vergroten en waardevolle interacties te stimuleren. Het biedt een kans om je marketing- en klantenservicestrategieën te verbeteren en een meer gepersonaliseerde en naadloze ervaring te bieden aan je klanten.

Het verschil tussen WhatsApp Automations en andere tools ligt voornamelijk in het specifieke platform en de functionaliteiten die ze bieden. Hier zijn enkele punten van verschil:

 1. Platform: WhatsApp is een populaire messaging-app met meer dan 2 miljard gebruikers wereldwijd. Het is een directe en persoonlijke communicatiekanaal dat veel mensen dagelijks gebruiken. Andere tools kunnen verschillende platforms en kanalen bestrijken, zoals e-mailmarketing, sms-marketing of social media.

 2. Functionaliteit: WhatsApp Automations zijn gericht op het automatiseren van communicatie via WhatsApp. Het stelt je in staat om geautomatiseerde berichten, follow-ups en andere interacties in te stellen. Andere tools kunnen een bredere reeks functionaliteiten bieden, zoals e-mailautomatisering, social media planning, analytics, enzovoort.

 3. Doelgroep: WhatsApp Automations richten zich specifiek op het bereiken en betrekken van gebruikers van het WhatsApp-platform. Andere tools kunnen zich richten op een breder scala aan doelgroepen, afhankelijk van het gekozen marketingkanaal.

 4. Privacy en beveiliging: WhatsApp heeft strenge privacy- en beveiligingsmaatregelen, zoals end-to-end-encryptie, waardoor gebruikersgegevens beschermd zijn. Het gebruik van WhatsApp Automations moet in overeenstemming zijn met de privacyregels en -voorschriften van WhatsApp. Andere tools hebben ook hun eigen privacy- en beveiligingsmaatregelen die kunnen verschillen.

Het is belangrijk om te bepalen welke tool het beste past bij de specifieke behoeften en doelstellingen van je bedrijf. WhatsApp Automations kunnen voordelen bieden in termen van directe en persoonlijke communicatie met je doelgroep op een platform dat ze al gebruiken. Andere tools kunnen echter meer functionaliteiten bieden die relevant kunnen zijn voor jouw marketingstrategie en doelgroep.

Klaar voor jouw growth 🚀

Keep up with the latest and greatest in growth marketing 📖

Enjoy the best growth marketing newsletter on
the internet — right in your inbox.