SMS Marketing

Customer Communication met SMS Marketing Services

Bereik je klanten via de meest directe en persoonlijke communicatielijn middels zeer gepersonaliseerde mobiele ervaringen.

Stuur geen berichten om te worden genegeerd.

Creëer berichten die gegarandeerd jouw klanten op hun mobiele telefoons bereiken.

Onderzoek toont aan dat 98% van de sms-berichten binnen de eerste drie minuten wordt gelezen, waardoor sms-engagement het hoogste is onder marketingkanalen. Wij creëren sms-marketingcampagnes die gebruikmaken van de directe verbinding met de klanten, en bouwen vertrouwen en loyaliteit op bij jouw publiek, één bericht tegelijk.

Vul je e-mailstrategie aan met SMS.

Integreer naadloos SMS-marketing in je algehele communicatiestrategie.

Onze communicatiestrategieën zijn niet beperkt tot afzonderlijke e-mail- en SMS-tactieken; we creëren geïntegreerde campagnes waarbij SMS wordt gebruikt om je bestaande e-mailstructuur aan te vullen, zodat zowel je huidige klanten als potentiële klanten een samenhangende, end-to-end merkervaring ontvangen via meerdere kanalen.

Onze SMS Marketing Services en Tactics:

 • SMS strategy and audit
 • Campaign development
 • Campaign management
 • Contact list growth and segmentation
 • Autoresponders
 • Personalized messages
 • Flow/Drip optimizations
 • Rapid experimentation
 • SMS Marketing integrations
 • Campaign tracking and analytics

Leer van onze Marketing experts. 🧠

Competitieve benchmarking 🎯: Ja, het klinkt als een ondoordringbare jungles van marketingjargon, maar maak je geen zorgen, Alderd Froolik is hier om je er doorheen te loods. 😎 Competitieve benchmarking betekent simpelweg je bedrijf vergelijken 🧐 met je concurrenten wat betreft producten, services, processen en prestaties. Het is in feite de meest gebruikte vorm van […]

🚀 Het jaar 2024 staat voor de deur, de perfecte gelegenheid om uw marketingstrategie voor uw kleine onderneming in een nieuw jasje te steken met deze 30 top tips. Deze adviezen zijn samengesteld om uw bedrijf naar nieuwe hoogten te tillen, met de meest lucratieve strategieën voor de toekomst 💼💡 Als marketing automation specialist, deelt […]

Frequently Asked Questions (FAQs)

SMS-marketing is een goede aanvulling omdat het een direct en persoonlijk communicatiekanaal is dat een hoge mate van betrokkenheid en respons genereert. Het biedt de mogelijkheid om belangrijke berichten rechtstreeks naar de mobiele telefoons van klanten te sturen, waarbij de kans groter is dat deze worden gelezen en opgemerkt. Bovendien heeft SMS een hoog open- en leespercentage, met de meeste berichten die binnen enkele minuten worden gelezen. Het kan worden gebruikt voor verschillende marketingdoeleinden, zoals het verzenden van aanbiedingen, promoties, herinneringen, verificatiecodes en meer. Door SMS-marketing te integreren in je communicatiestrategie kun je een breder publiek bereiken en de betrokkenheid en respons van klanten vergroten.

SMS-marketing kan verschillende voordelen bieden voor je bedrijf, waaronder:

 1. Directe communicatie: Met SMS-marketing kun je direct en onmiddellijk communiceren met je klanten. Berichten worden meestal binnen enkele minuten gelezen, waardoor je snel belangrijke informatie, aanbiedingen of meldingen kunt overbrengen.

 2. Hoge betrokkenheid: SMS heeft een hoge open- en leespercentage, wat betekent dat je berichten meer kans hebben om door je klanten te worden gezien en gelezen. Dit vergroot de betrokkenheid en respons van je doelgroep.

 3. Persoonlijke benadering: Met SMS-marketing kun je gepersonaliseerde berichten naar je klanten sturen, waardoor je een persoonlijke benadering kunt bieden. Je kunt bijvoorbeeld klanten aanspreken met hun naam en relevante aanbiedingen of informatie op basis van hun eerdere aankopen of interesses versturen.

 4. Verhoogde conversie: SMS-marketing kan leiden tot hogere conversieratio’s, omdat het een directe en doelgerichte communicatiemethode is. Door relevante en aantrekkelijke aanbiedingen of oproepen tot actie in je SMS-berichten op te nemen, kun je klanten stimuleren om actie te ondernemen, zoals het doen van aankopen of het inschrijven voor evenementen.

 5. Klantenbinding en loyaliteit: Door regelmatig waardevolle en relevante informatie naar je klanten te sturen via SMS, kun je een sterkere band opbouwen en klantloyaliteit bevorderen. Dit kan leiden tot herhaalaankopen, positieve mond-tot-mondreclame en een grotere klanttevredenheid.

Kortom, SMS-marketing kan je helpen om directe communicatie met je klanten tot stand te brengen, de betrokkenheid te vergroten, conversies te verhogen en klantenbinding en loyaliteit op te bouwen.

De keuze tussen Whatsapp en SMS-marketing hangt af van verschillende factoren, zoals je doelgroep, het doel van je marketingcampagne en de regelgeving in jouw land of regio. Hier zijn enkele overwegingen om te helpen bij je keuze:

 1. Bereik: SMS heeft over het algemeen een breder bereik omdat vrijwel alle mobiele telefoons SMS-berichten kunnen ontvangen, ongeacht het type toestel of internetverbinding. Whatsapp daarentegen vereist een internetverbinding en de gebruiker moet de Whatsapp-app geïnstalleerd hebben. Als je doelgroep voornamelijk bestaat uit mensen zonder smartphones of met beperkte internettoegang, is SMS-marketing een betere keuze.

 2. Functionaliteit: Whatsapp biedt meer geavanceerde functies, zoals het verzenden van afbeeldingen, video’s, spraakberichten en het opzetten van groepschats. Het kan een krachtigere optie zijn als je rijkere media wilt gebruiken of interactieve communicatie met je klanten wilt opbouwen. SMS daarentegen is beperkter in functionaliteit en ondersteunt voornamelijk tekstberichten.

 3. Toestemming en regelgeving: Het is belangrijk om te voldoen aan de wet- en regelgeving met betrekking tot het verzenden van commerciële berichten. In sommige landen kan het versturen van ongevraagde Whatsapp-berichten als spam worden beschouwd en is expliciete toestemming nodig. SMS-marketing heeft doorgaans minder strikte regels en kan gemakkelijker worden gebruikt voor direct marketingdoeleinden.

 4. Kosten: De kosten kunnen ook een rol spelen bij je keuze. In sommige gevallen kunnen Whatsapp-berichten kosten met zich meebrengen, afhankelijk van de internetverbinding van de ontvanger. SMS-marketing kan kosten met zich meebrengen, afhankelijk van het aantal berichten dat je verstuurt en de tarieven van je telecommunicatieprovider.

Het is belangrijk om zorgvuldig de behoeften van je bedrijf en je doelgroep te evalueren voordat je een keuze maakt tussen Whatsapp en SMS-marketing. Het kan ook waardevol zijn om beide kanalen te combineren in je marketingstrategie om een breder bereik en meer mogelijkheden voor klantcommunicatie te hebben.

Bij SMS-marketing zijn er verschillende belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele punten om in gedachten te houden:

 1. Toestemming: Zorg ervoor dat je de toestemming hebt van de ontvangers voordat je SMS-berichten verstuurt. Het is belangrijk om te voldoen aan de wet- en regelgeving met betrekking tot het verzenden van commerciële berichten, zoals het verkrijgen van expliciete opt-in toestemming.

 2. Doelgroepsegmentatie: Segmenteer je doelgroep op basis van relevante criteria, zoals interesses, demografische gegevens of eerdere interacties. Hierdoor kun je gerichte en gepersonaliseerde berichten verzenden die beter aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van je ontvangers.

 3. Duidelijke en beknopte berichten: Houd SMS-berichten kort en bondig, gezien de beperkte ruimte die beschikbaar is. Zorg ervoor dat je bericht duidelijk en begrijpelijk is, en vermijd te veel technische taal of jargon.

 4. Aantrekkelijke en waardevolle inhoud: Maak je SMS-berichten aantrekkelijk door waardevolle inhoud te bieden, zoals exclusieve aanbiedingen, kortingen, updates of relevante informatie. Zorg ervoor dat je berichten relevant zijn voor je doelgroep en hen motiveren om actie te ondernemen.

 5. Opt-out mogelijkheid: Geef ontvangers de mogelijkheid om zich af te melden voor je SMS-marketingcampagnes. Dit kan bijvoorbeeld door het verstrekken van een duidelijke instructie om ‘STOP’ te antwoorden of door het bieden van een afmeldlink.

 6. Timing: Kies de juiste momenten om je SMS-berichten te verzenden. Houd rekening met de tijdzones en de dagelijkse routine van je doelgroep om ervoor te zorgen dat je berichten op het meest geschikte moment worden ontvangen en gelezen.

 7. Metingen en analyse: Monitor de prestaties van je SMS-marketingcampagnes en analyseer de resultaten. Houd bijvoorbeeld bij hoeveel berichten zijn afgeleverd, geopend en welke conversies er plaatsvinden. Gebruik deze inzichten om je toekomstige campagnes te optimaliseren en de effectiviteit te verbeteren.

Het is essentieel om de beste praktijken en richtlijnen voor SMS-marketing te volgen om een succesvolle campagne op te zetten. Door rekening te houden met deze aspecten, kun je effectieve en waardevolle SMS-berichten creëren die je communicatie met je doelgroep versterken.

Ready to kick off your growth journey? 🚀

Keep up with the latest and greatest in growth marketing 📖

Enjoy the best growth marketing newsletter on
the internet — right in your inbox.