B2B Marketing

Een B2B Marketing Agency Gericht op Groei

Grote of kleine B2B ondernemingen kunnen profiteren van onze know-how op gebied van Marketing Automation om top of mind te worden en te blijven.

Lekker makkelijk

Wij versimpelen het marketing proces.

Vergeet je content kalender, kijk niet om naar je LinkedIn, geen zorgen over Facebook en blijf toch actueel en actief op alle kanalen. Middels onze beproefde automation strategie nemen wij alle zorgen uit handen en plaatsen elke dag berichten, foto’s en video’s op de voor jouw bedrijf relevante kanalen. Wil je zelf in control blijven dan sturen wij een formulier waarmee je jouw kanalen voorziet van de dagelijkse content. Die content passen we dan aan naar de actualiteit van de dag. Kerst? Dan sturen we Kerstwensen. Secretaressedag? Dan sturen we dat de wereld in. Jubileum? Een leuke aanbieding op dat moment. Jarig? Ook dan een felicitatie. Wat dacht je van een geschreven wenskaart gewoon via de post? Ook mogelijk via een automation. 

Growth Marketeers en Experts in B2B

Onze back up voor data gedreven technische expertise 

Hoe stijgt jouw ROAS (Results On Ads Spend) naar grote hoogte? Gewoon, door de kosten laag te houden. Door de vele posts te monitoren krijg je uit de data de beste en meest respons gevende content. Juist die zetten we dan in als betaalde advertentie en je zal zien dat jouw ROAS door het dak gaat.

Daarnaast grijpen we alle mogelijke contactmomenten aan om het gesprek aan te gaan met de klant. Op Facebook, Instagram, LinkedIn, etc. Van het welkom heten als bezoeker op jouw Facebook pagina tot het boeken van een heftruck monteur in jouw bedrijf; het kan allemaal. Vervolgens houden we contact met de klant en sturen een bedankje voor hun aankoop. Enkele maanden later sturen we nog eens een herinnering om te wijzen dat regelmatig onderhoud stilstand kan voorkomen. Stuur er een kortingsbon mee en boem, weer een vast klant erbij!

Our B2B Marketing Tactics:

 • Growth marketing framework
 • Idea validation
 • Rapid experimentation
 • Landing page building
 • Competitor & market analysis
 • Performance branding
 • Customer persona research
 • SEO & Content marketing
 • Performance marketing

Learn more about B2B Marketing from our experts. 🧠

Competitieve benchmarking 🎯: Ja, het klinkt als een ondoordringbare jungles van marketingjargon, maar maak je geen zorgen, Alderd Froolik is hier om je er doorheen te loods. 😎 Competitieve benchmarking betekent simpelweg je bedrijf vergelijken 🧐 met je concurrenten wat betreft producten, services, processen en prestaties. Het is in feite de meest gebruikte vorm van […]

🚀 Het jaar 2024 staat voor de deur, de perfecte gelegenheid om uw marketingstrategie voor uw kleine onderneming in een nieuw jasje te steken met deze 30 top tips. Deze adviezen zijn samengesteld om uw bedrijf naar nieuwe hoogten te tillen, met de meest lucratieve strategieën voor de toekomst 💼💡 Als marketing automation specialist, deelt […]

Frequently Asked Questions (FAQs)

B2B marketing, oftewel Business-to-Business marketing, verwijst naar de marketingactiviteiten en strategieën die gericht zijn op het promoten van producten en diensten aan andere bedrijven. In tegenstelling tot B2C marketing (Business-to-Consumer), waarbij producten en diensten rechtstreeks aan consumenten worden verkocht, richt B2B marketing zich op het aantrekken, overtuigen en behouden van andere bedrijven als klanten.

Enkele kenmerken van B2B marketing zijn:

 1. Gericht op zakelijke doelgroepen: B2B marketing richt zich op het bereiken van besluitvormers en professionals binnen andere bedrijven. Dit kunnen inkopers, directeuren, managers of andere stakeholders zijn die betrokken zijn bij het nemen van beslissingen over zakelijke aankopen.

 2. Langere salescyclus: B2B transacties hebben over het algemeen een langere salescyclus dan B2C transacties. Dit komt omdat zakelijke aankopen vaak complexer zijn en betrekking hebben op grotere bedragen en meerdere besluitvormers. B2B marketing moet rekening houden met deze langere salescyclus en de noodzaak om vertrouwen op te bouwen en relaties op te bouwen.

 3. Nadruk op waardepropositie: B2B marketing draait om het communiceren van de waardepropositie van een product of dienst aan andere bedrijven. Dit omvat het benadrukken van de voordelen, kenmerken en waarde die het product of de dienst biedt, en hoe het de zakelijke behoeften en doelstellingen van de klant kan vervullen.

 4. Relatie-opbouw: B2B marketing legt vaak de nadruk op het opbouwen van langdurige en waardevolle relaties met andere bedrijven. Dit omvat het bieden van uitstekende klantenservice, het leveren van op maat gemaakte oplossingen, het aanbieden van voortdurende ondersteuning en het opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid.

 5. Contentmarketing en thought leadership: B2B marketing maakt vaak gebruik van contentmarketing en thought leadership om expertise en waarde te tonen aan andere bedrijven. Dit omvat het produceren van hoogwaardige content, zoals whitepapers, casestudies, webinars en blogs, om inzichten en oplossingen te delen die waardevol zijn voor de doelgroep.

 6. Directe en gepersonaliseerde communicatie: B2B marketing maakt gebruik van directe en gepersonaliseerde communicatiekanalen om de doelgroep te bereiken. Dit kan onder meer e-mailmarketing, telefonische verkoopgesprekken, netwerken op evenementen en het gebruik van sociale media omvatten.

B2B marketing is gericht op het begrijpen van de behoeften, uitdagingen en doelstellingen van andere bedrijven, en het creëren en implementeren van strategieën om waarde te leveren en succesvolle zakelijke relaties op te bouwen. Het draagt bij aan het genereren van leads, het bevorderen van verkoop en het stimuleren van groei voor bedrijven die zich richten op de B2B-markt.

B2B marketing verschilt op verschillende manieren van traditionele marketing, die meestal gericht is op consumenten (B2C-marketing). Hier zijn enkele belangrijke verschillen:

 1. Doelgroep: B2B marketing richt zich op het bereiken van andere bedrijven en zakelijke professionals, terwijl traditionele marketing zich richt op het bereiken van individuele consumenten. De doelgroep van B2B-marketing bestaat uit besluitvormers, inkopers en professionals binnen organisaties.

 2. Aankoopbeslissingen: In B2B-marketing zijn de aankoopbeslissingen vaak complexer en hebben ze betrekking op grotere bedragen. B2B-kopers moeten vaak rekening houden met verschillende factoren, zoals ROI, bedrijfsbehoeften, zakelijke doelstellingen en langdurige relaties. Traditionele marketing richt zich meestal op eenvoudigere aankoopbeslissingen op consumentenniveau.

 3. Relatie-opbouw: B2B-marketing legt vaak meer nadruk op het opbouwen van langdurige, waardevolle relaties met klanten. Dit komt omdat B2B-transacties vaak herhaaldelijk zijn en kunnen leiden tot langdurige samenwerkingsverbanden. Traditionele marketing kan zich meer richten op eenmalige aankopen en kortetermijnrelaties.

 4. Content en communicatie: B2B-marketing maakt vaak gebruik van diepgaande contentmarketing en thought leadership om expertise te tonen en waarde te bieden aan andere bedrijven. Traditionele marketing kan zich meer richten op massamedia-advertenties en kortere, wervende berichten.

 5. Verkoopcyclus: B2B-verkoopcycli zijn meestal langer en complexer dan de verkoopcyclus in traditionele marketing. Dit komt omdat B2B-kopers vaak meerdere besluitvormers hebben en meer tijd nodig hebben om de juiste beslissingen te nemen. Traditionele marketing kan zich richten op snellere aankoopbeslissingen.

 6. Kanalen: B2B-marketing maakt gebruik van specifieke kanalen om zakelijke doelgroepen te bereiken, zoals zakelijke evenementen, branchepublicaties, direct mail, LinkedIn en andere professionele netwerken. Traditionele marketing kan zich richten op brede mediakanalen zoals televisie, radio, tijdschriften en sociale media voor consumenten.

Hoewel er verschillen zijn tussen B2B-marketing en traditionele marketing, is het belangrijk op te merken dat er ook overlappingen zijn. Veel principes en technieken van marketing kunnen op beide gebieden worden toegepast, maar met een focus en aanpak die is afgestemd op de specifieke doelgroep en behoeften van B2B- of B2C-marketing.

Quest is de beste keuze voor een B2B marketing agency om verschillende redenen:

 1. Ervaring en expertise: Quest heeft uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van B2B marketing. Ze hebben een bewezen staat van dienst in het helpen van B2B-bedrijven om hun marketingdoelstellingen te bereiken en groei te realiseren. Ze begrijpen de unieke uitdagingen en behoeften van B2B-marketing en hebben de kennis en vaardigheden om effectieve strategieën te ontwikkelen en uit te voeren.

 2. Gedegen strategieën: Quest streeft ernaar om gedegen strategieën te ontwikkelen die zijn afgestemd op de specifieke doelstellingen en behoeften van B2B-bedrijven. Ze nemen de tijd om jouw bedrijf en doelgroep grondig te begrijpen en werken samen met jou om een strategisch plan op te stellen dat resultaatgericht is en meetbare resultaten oplevert.

 3. Resultaatgerichte aanpak: Quest richt zich op het behalen van meetbare resultaten voor B2B-bedrijven. Ze analyseren voortdurend de prestaties van marketingcampagnes, monitoren de KPI’s en passen indien nodig de strategieën aan om optimale resultaten te behalen. Hun aanpak is gericht op het maximaliseren van ROI en het stimuleren van groei op lange termijn.

 4. Diepgaande kennis van B2B-marketingkanalen: Quest heeft een diepgaande kennis van de verschillende marketingkanalen die effectief zijn voor B2B-marketing, zoals LinkedIn, zakelijke evenementen, branchepublicaties en andere relevante kanalen. Ze weten hoe ze deze kanalen kunnen benutten om jouw doelgroep te bereiken en jouw boodschap effectief over te brengen.

 5. Creatieve en resultaatgerichte content: Quest begrijpt het belang van boeiende en relevante content in B2B-marketing. Ze hebben een team van creatieve professionals die in staat zijn om waardevolle content te creëren die jouw doelgroep aanspreekt en betrokken houdt. Ze streven ernaar om content te ontwikkelen die niet alleen creatief is, maar ook resultaatgericht, met het oog op het genereren van leads en het stimuleren van conversies.

 6. Klantgerichte aanpak: Quest hecht veel waarde aan het opbouwen van sterke en langdurige relaties met hun klanten. Ze luisteren naar de specifieke behoeften en doelstellingen van jouw bedrijf en werken nauw met jou samen om op maat gemaakte oplossingen te bieden die passen bij jouw specifieke situatie. Ze zetten zich in voor uitstekende klantenservice en transparante communicatie gedurende het hele proces.

Al met al is Quest de beste keuze voor een B2B marketing agency vanwege hun ervaring, expertise, resultaatgerichte aanpak en toewijding aan het behalen van succes voor B2B-bedrijven. Ze begrijpen de complexiteit van B2B-marketing en hebben de nodige middelen en vaardigheden om jouw bedrijf te helpen groeien en bloeien in de B2B-markt.

B2B-marketing kan extreem moeilijk zijn om zelf uit te voeren om verschillende redenen:

 1. Complexiteit van B2B-koopbeslissingen: B2B-koopbeslissingen zijn vaak complexer en omvatten meerdere besluitvormers met verschillende behoeften en prioriteiten. Het vergt diepgaand inzicht en expertise om effectief te kunnen inspelen op deze complexiteit en de juiste marketingstrategieën te ontwikkelen die aansluiten bij de behoeften van de verschillende stakeholders.

 2. Diepgaande kennis van de B2B-markt: Succesvolle B2B-marketing vereist een diepgaand begrip van de specifieke branche waarin jouw bedrijf opereert, inclusief de marktdynamiek, trends, concurrentie en klantgedrag. Het vergt tijd en moeite om deze marktkennis op te bouwen en te onderhouden, vooral als je niet over voldoende interne middelen beschikt.

 3. Omvang van B2B-marketingactiviteiten: B2B-marketing omvat vaak een breed scala aan activiteiten, zoals leadgeneratie, contentmarketing, account-based marketing, evenementen, e-mailmarketing en meer. Het uitvoeren van al deze activiteiten vereist vaardigheden, middelen en tijd die mogelijk niet beschikbaar zijn binnen jouw organisatie.

 4. Veranderende B2B-marketinglandschap: Het B2B-marketinglandschap evolueert voortdurend, met nieuwe technologieën, kanalen en strategieën die opkomen. Het bijhouden van deze veranderingen en het effectief toepassen ervan in jouw marketinginspanningen kan uitdagend zijn, vooral als je niet beschikt over de benodigde kennis en expertise.

 5. Competitieve B2B-markt: B2B-markten zijn vaak zeer competitief, met talloze bedrijven die strijden om de aandacht en het vertrouwen van dezelfde doelgroep. Het vergt strategisch denken, differentiatie en innovatie om op te vallen en concurrentievoordeel te behalen in zo’n competitieve omgeving.

 6. Tijd en middelen: Effectieve B2B-marketing vereist tijd, middelen en consistente inspanningen. Het kan overweldigend zijn om alle marketingactiviteiten zelf uit te voeren, vooral als je al druk bezig bent met andere aspecten van jouw bedrijfsvoering. Het uitbesteden van B2B-marketing aan een gespecialiseerd bureau kan jou de nodige tijd en middelen besparen.

Door de complexiteit, expertise, voortdurende veranderingen en concurrentiedruk is het uitvoeren van effectieve B2B-marketing een uitdagende taak. Het kan gunstig zijn om een ervaren B2B marketingbureau zoals Quest in te schakelen, omdat zij beschikken over de nodige kennis, middelen en expertise om jouw B2B-marketinginspanningen naar een hoger niveau te tillen en betere resultaten te behalen.

Ready to kick off your growth journey? 🚀

Keep up with the latest and greatest in growth marketing 📖

Enjoy the best growth marketing newsletter on
the internet — right in your inbox.