Content Marketing

Trek de aandacht met boeiende Content Marketing-diensten.

Als buitenbeentjes en verhalenvertellers leren we jouw merk kennen en worden we experts in wie je bent, zodat we jouw unieke verhaal kunnen vertellen en impact kunnen creëren bij elke stap van de funnel.

Het opbouwen van autoriteit door middel van betrokkenheid.

Het is waar: boeiende content zorgt voor 30% meer algemene groei en een klantbehoudspercentage dat 10% hoger ligt.

Grijp de aandacht van jouw klanten in elke fase van hun customer journey, van bewustwording tot overweging en uiteindelijk conversie. Ons team van ervaren verhalenvertellers zal jouw digitale marketingcontent onderzoeken, verbeteren en vernieuwen, zodat jouw merk altijd top-of-mind blijft met voortdurende betrokkenheid.

Laat jouw stem horen - in elke fase van de funnel.

Wij creëren content met een doel – of het nu gaat om bewustwording te vergroten of beslissingen te stimuleren, wij hebben de middelen om dit te realiseren.

Jouw content is jouw stem, en wij zijn hier om ervoor te zorgen dat deze gehoord wordt. Met behulp van strategieën die de volledige funnel bestrijken en datagedreven experimenten, houden we voortdurend de vinger aan de pols van de cultuur, zodat jouw content altijd het juiste publiek op het juiste moment bereikt.

Our Content Marketing Tactics:

 • Blog posts
 • Video content
 • White papers
 • eBooks
 • Case studies
 • Newsletter
 • Lead generation
 •  
 • Email marketing
 • Evergreen content
 • Pillar piece content
 • Website content
 • How-to guides
 • Infographics
 • Competitor analysis
 •  
 • Social posts
 • Social media content
 • Webinar
 • Search Engine Optimization (SEO)
 • Topic research
 • CMS implementation
 • Content tracking & insights
 •  

Learn more from our content marketing experts. 🧠

Competitieve benchmarking 🎯: Ja, het klinkt als een ondoordringbare jungles van marketingjargon, maar maak je geen zorgen, Alderd Froolik is hier om je er doorheen te loods. 😎 Competitieve benchmarking betekent simpelweg je bedrijf vergelijken 🧐 met je concurrenten wat betreft producten, services, processen en prestaties. Het is in feite de meest gebruikte vorm van […]

🚀 Het jaar 2024 staat voor de deur, de perfecte gelegenheid om uw marketingstrategie voor uw kleine onderneming in een nieuw jasje te steken met deze 30 top tips. Deze adviezen zijn samengesteld om uw bedrijf naar nieuwe hoogten te tillen, met de meest lucratieve strategieën voor de toekomst 💼💡 Als marketing automation specialist, deelt […]

Frequently Asked Questions (FAQs)

 1. Opbouwen van merkbekendheid: Contentmarketing stelt bedrijven in staat waardevolle, relevante en consistente content te creëren en te verspreiden naar hun doelgroep. Dit helpt bij het vergroten van de zichtbaarheid en bekendheid van het merk bij potentiële klanten.

 2. Vestigen van expertise en autoriteit: Door consequent hoogwaardige en informatieve content te creëren, kunnen bedrijven zich positioneren als experts en thought leaders in hun vakgebied. Dit opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid vergroot de perceptie van klanten over de kennis en expertise van het bedrijf.

 3. Betrekken en koesteren van het publiek: Contentmarketing stelt bedrijven in staat om in contact te komen met hun publiek door waardevolle en interessante content aan te bieden. Hiermee wordt een band opgebouwd, relaties worden opgebouwd en leads worden gekoesterd gedurende de gehele klantreis.

 4. Verhogen van websiteverkeer en SEO: Het creëren en optimaliseren van content voor zoekmachines kan de organische zoekresultaten van een bedrijf verbeteren. Wanneer bedrijven waardevolle en geoptimaliseerde content produceren, vergroot dit de kans dat ze verschijnen in zoekresultaten en meer verkeer naar hun website genereren.

 5. Genereren van leads en conversies: Effectieve contentmarketingstrategieën omvatten aansprekende oproepen tot actie en leadgeneratietechnieken. Door waardevolle content aan te bieden in ruil voor contactinformatie of gebruikers aan te moedigen de gewenste actie te ondernemen, kunnen bedrijven leads genereren en ze omzetten in klanten.

 6. Ondersteuning van andere marketinginspanningen: Contentmarketing vult andere marketingkanalen en -initiatieven aan. Het kan worden gedeeld op sociale media, gebruikt worden in e-mailmarketingcampagnes en ingezet worden in advertentie-inspanningen, waardoor de algehele marketingstrategie wordt versterkt en de impact wordt vergroot.

Kortom, contentmarketing speelt een cruciale rol bij het aantrekken, betrekken en converteren van klanten. Het helpt bedrijven bij het opbouwen van merkbekendheid, het vestigen van autoriteit, het koesteren van leads en het stimuleren van bedrijfsgroei

Er zijn verschillende soorten online marketingcontent, waaronder:

 1. Blogposts en artikelen: Geschreven stukken content waarin informatie, inzichten en waardevolle inhoud worden gedeeld om de doelgroep te informeren en betrekken. Blogs en artikelen helpen bij het opbouwen van autoriteit en vergroten de zichtbaarheid van het merk.

 2. Infographics: Visuele weergaven van informatie, gegevens of statistieken in een aantrekkelijke grafische vorm, om complexe informatie op een eenvoudige en begrijpelijke manier te presenteren. Infographics zijn gemakkelijk te delen en trekken de aandacht van de doelgroep.

 3. Video’s: Bewegende beelden en audio die worden gebruikt om boodschappen, instructies, verhalen of productdemonstraties over te brengen. Video’s hebben een hoge betrokkenheid en kunnen op verschillende platforms worden gedeeld.

 4. Social media-updates: Korte berichten, afbeeldingen of video’s die worden gedeeld op sociale mediaplatforms om interactie met de doelgroep te stimuleren en merkzichtbaarheid te vergroten. Social media-updates kunnen de betrokkenheid vergroten en de merkboodschap verspreiden.

 5. E-books en whitepapers: Uitgebreide en diepgaande geschreven content die diepgaandere kennis, onderzoek of analyses biedt over specifieke onderwerpen of problemen. E-books en whitepapers worden vaak gebruikt om leads te genereren en expertise te tonen.

 6. Case studies: Gedetailleerde beschrijvingen van specifieke situaties, uitdagingen, oplossingen of succesverhalen om potentiële klanten te laten zien hoe jouw producten of diensten waarde kunnen toevoegen. Case studies bouwen geloofwaardigheid op en demonstreren de impact van het merk.

 7. Podcasts: Audio-uitzendingen waarin gesprekken, interviews of discussies worden gevoerd over specifieke onderwerpen of niches, meestal in een serieformaat. Podcasts bieden diepgaande inhoud en kunnen worden beluisterd tijdens het multitasken.

 8. Webinars: Interactieve online presentaties, workshops of trainingen die live worden uitgezonden en deelnemers de mogelijkheid bieden om vragen te stellen en antwoorden te krijgen. Webinars bieden educatieve waarde en bevorderen de betrokkenheid van de doelgroep.

 9. E-mailnieuwsbrieven: Reguliere e-mails die waardevolle content, updates, aanbiedingen en informatie delen met geabonneerde lezers. Nieuwsbrieven houden de doelgroep op de hoogte en stimuleren herhaalde betrokkenheid.

 10. Gidsen en handleidingen: Gedetailleerde documenten die stapsgewijze instructies, tips of advies bieden over specifieke onderwerpen of processen. Gidsen en handleidingen helpen de doelgroep bij het oplossen van problemen en bieden praktische waarde.

 11. Productdemo’s: Visuele presentaties of video’s die de functionaliteit, kenmerken en voordelen van een product demonstreren. Productdemo’s helpen potentiële klanten een beter begrip te krijgen van het product en kunnen overtuigingskracht hebben.

 12. Klantgetuigenissen: Ervaringen en feedback van tevreden klanten die de waarde en effectiviteit van jouw producten of diensten bevestigen. Klantgetuigenissen bouwen vertrouwen op en dienen als sociaal bewijs voor potentiële klanten.

 13. Quizzen en enquêtes: Interactieve content die gebruikers vragen stelt en inzicht geeft in hun kennis, voorkeuren of behoeften. Quizzen en enquêtes helpen de betrokkenheid te vergroten en bieden waardevolle informatie over de doelgroep.

 14. Memes en humoristische content: Grappige en virale content die gebruikt kan worden om merkpersoonlijkheid te tonen en de betrokkenheid van het publiek te vergroten. Memes en humoristische content kunnen viraal gaan en de merkbekendheid vergroten.

 15. Interviews met experts: Gesprekken met branche-experts, influencers of autoriteiten om waardevolle inzichten en perspectieven te delen met de doelgroep. Interviews met experts versterken de geloofwaardigheid en bieden waardevolle kennis aan de doelgroep.

 16. Instructievideo’s: Video’s die stapsgewijze instructies bieden voor het uitvoeren van specifieke taken, processen of het gebruik van producten. Instructievideo’s helpen gebruikers om iets te leren of een taak uit te voeren.

 17. Podiumartikelen en gastblogs: Geschreven content die wordt gepubliceerd op externe platforms of websites om de zichtbaarheid en autoriteit van het merk te vergroten. Podiumartikelen en gastblogs helpen bij het bereiken van een breder publiek en het opbouwen van relaties met andere experts.

 18. Interactieve tools en calculators: Online tools of rekenmachines die gebruikers helpen bij het oplossen van problemen, het maken van berekeningen of het nemen van beslissingen. Interactieve tools bieden waarde en betrokkenheid voor de doelgroep.

 19. Checklists en stappenplannen: Lijsten met punten of stappen die gebruikers kunnen volgen om een specifiek doel te bereiken of een taak succesvol uit te voeren. Checklists en stappenplannen helpen gebruikers bij het organiseren en volgen van processen.

 20. Informatieve en inspirerende citaten: Korte uitspraken of citaten die gebruikt kunnen worden om een boodschap over te brengen, te motiveren of te inspireren. Citaten worden vaak gedeeld op sociale media en kunnen dienen als positieve reminders voor de doelgroep.

 21. Interactieve infographics: Dynamische infographics die gebruikers toestaan om met de inhoud te communiceren, zoals het selecteren van opties of het verkennen van verschillende segmenten. Interactieve infographics bieden een boeiende en betrokken ervaring.

 22. Evenementen en livestreams: Fysieke of online evenementen, conferenties of presentaties die worden georganiseerd om waardevolle inhoud te delen en interactie met deelnemers mogelijk te maken. Evenementen en livestreams bevorderen betrokkenheid en directe communicatie.

 23. Maandelijkse of jaarlijkse rapporten: Gedetailleerde verslagen of analyses die trends, prestaties of resultaten binnen een specifieke periode samenvatten. Rapporten bieden inzicht en helpen bij het delen van waardevolle informatie met stakeholders.

 24. Gebruikershandleidingen: Instructieve documenten die gebruikers begeleiden bij het correct gebruik van een product, software of dienst. Gebruikershandleidingen bieden praktische ondersteuning en helpen bij het maximaliseren van de waarde van het product.

 25. Inspirerende succesverhalen: Verhalen die de ervaringen en successen van individuen of bedrijven delen, met de nadruk op inspiratie en motivatie. Inspirerende succesverhalen tonen hoe uitdagingen kunnen worden overwonnen en inspireren anderen.

 26. “How-to” tutorials: Stapsgewijze handleidingen of video’s die gebruikers leren hoe ze een specifieke taak kunnen uitvoeren of een probleem kunnen oplossen. Tutorials bieden praktische instructies en helpen gebruikers bij het behalen van specifieke doelen.

 27. Curated content en aanbevelingen: Samengestelde lijsten, verzamelingen of bronnen van waardevolle inhoud van andere bronnen om de doelgroep te helpen relevante informatie te vinden. Curated content bespaart tijd en biedt kwaliteitsbronnen aan de doelgroep.

 28. Gedrags- en persoonlijkheidsassessments: Interactieve content die gebruikers helpt inzicht te krijgen in hun persoonlijkheid, voorkeuren of gedrag. Assessments bieden zelfreflectie en kunnen dienen als startpunt voor verdere interactie.

 29. Influencer samenwerkingen: Samenwerkingen met invloedrijke personen of influencers om content te creëren, promoten of betrokkenheid te vergroten. Influencer samenwerkingen vergroten de zichtbaarheid van het merk en bereiken nieuwe doelgroepen.

 30. Animaties en geanimeerde content: Bewegende afbeeldingen of video’s die worden gebruikt om aandacht te trekken en informatie visueel te presenteren. Animaties voegen visuele aantrekkingskracht toe en helpen bij het communiceren van complexe concepten.

 31. Productvergelijkingen: Inhoud die verschillende producten of diensten vergelijkt en de voordelen, functies en verschillen ervan benadrukt. Productvergelijkingen helpen potentiële klanten bij het nemen van aankoopbeslissingen.

 32. Bedrijfsgeschiedenis en achtergrondverhalen: Inhoud die de geschiedenis, waarden, visie en missie van het bedrijf belicht om een emotionele connectie met het publiek op te bouwen. Bedrijfsgeschiedenis en achtergrondverhalen geven het merk een menselijk aspect.

 33. Instructieve webinars: Interactieve online presentaties, workshops of trainingen die gericht zijn op het leren van nieuwe vaardigheden of het opdoen van kennis over een specifiek onderwerp. Instructieve webinars bieden educatieve waarde en bevorderen de betrokkenheid van de doelgroep.

 34. Merkmanifesten: Krachtige en inspirerende verklaringen die de essentie van het merk, de waarden en de beloften samenvatten. Merkmanifesten creëren een sterke merkidentiteit en resoneren met de waarden van de doelgroep.

 35. Customer-generated content: Inhoud gecreëerd door klanten, zoals recensies, testimonials, gebruikersfoto’s en -video’s, die authenticiteit en sociale bewijskracht toevoegen aan het merk. Customer-generated content versterkt de relatie met de doelgroep en vergroot het vertrouwen.

 36. Thought leadership-artikelen: Inzichtelijke en diepgaande artikelen geschreven door experts binnen het bedrijf, die trends, inzichten en opinies delen om het merk als een autoriteit te vestigen. Thought leadership-artikelen tonen de expertise van het merk en vergroten de geloofwaardigheid.

 37. Virtual reality (VR) of augmented reality (AR) ervaringen: Interactieve en meeslepende digitale ervaringen die gebruikers betrekken en unieke belevingen bieden met behulp van VR- of AR-technologieën. VR- en AR-ervaringen creëren een gedenkwaardige en innovatieve interactie.

 38. Branded entertainment: Inhoud die entertainmentwaarde biedt, zoals webseries, podcasts of games, waarbij het merk op een subtiele en creatieve manier wordt geïntegreerd. Branded entertainment creëert positieve associaties met het merk.

 39. Expert round-ups: Artikelen of blogposts waarin verschillende experts in de branche hun inzichten, tips of advies delen over een bepaald onderwerp. Expert round-ups bieden waardevolle inzichten en perspectieven vanuit verschillende standpunten.

 40. Live chats en interactieve sessies: Real-time communicatie met het publiek via chats, Q&A-sessies of live streams om vragen te beantwoorden, feedback te verzamelen en betrokkenheid te stimuleren. Live chats en interactieve sessies bevorderen directe interactie en betrokkenheid.

 41. Visual storytelling: Verhalen vertellen met behulp van visuele elementen zoals afbeeldingen, illustraties, foto’s of graphics om emoties op te roepen en betrokkenheid te vergroten. Visual storytelling maakt de inhoud aantrekkelijker en gedenkwaardiger.

 42. Microcontent: Korte en bondige inhoud die snel te consumeren is, zoals korte video’s, quotes, GIF’s of sociale media-updates, om de aandacht van de doelgroep vast te houden. Microcontent is gemakkelijk te consumeren en geschikt voor snackable content.

Dit zijn voorbeelden van online marketingcontent. Het type content dat het meest geschikt is, hangt af van het doel, de doelgroep en de boodschap die je wilt overbrengen.

Wat Quest’s contentmarketingdiensten onderscheidt, is de combinatie van creativiteit, strategie en data-driven aanpak. Bij Quest geloven we in het vertellen van boeiende verhalen die resoneren met het publiek, maar we laten ons ook leiden door gegevens en inzichten om effectieve resultaten te behalen.

Onze contentstrategieën zijn gebaseerd op een diepgaand begrip van jouw merk, doelgroep en doelstellingen. We gaan verder dan alleen het creëren van inhoud; we zorgen ervoor dat elke stuk content strategisch wordt ontwikkeld om specifieke doelen te bereiken, of het nu gaat om het vergroten van merkbekendheid, het genereren van leads of het stimuleren van conversies.

Daarnaast houden we bij Quest rekening met de nieuwste trends en ontwikkelingen in de branche. We blijven op de hoogte van de veranderende behoeften en voorkeuren van het publiek, en passen onze contentstrategieën voortdurend aan om relevant en effectief te blijven.

Bovendien maken we gebruik van data en analyses om de prestaties van de content te meten en te optimaliseren. We volgen de betrokkenheid, conversies en andere belangrijke KPI’s om inzicht te krijgen in wat werkt en wat niet, en passen onze aanpak dienovereenkomstig aan.

Kortom, Quest’s contentmarketingdiensten onderscheiden zich door de combinatie van creativiteit, strategie en data, en onze focus op het behalen van meetbare resultaten voor jouw bedrijf.

Contentmarketing kan uitdagend zijn om verschillende redenen:

 1. Creatieve en consistente contentcreatie: Het produceren van hoogwaardige en boeiende content op regelmatige basis kan een uitdaging zijn. Het vereist creativiteit, tijd en middelen om content te creëren die relevant is voor je doelgroep en tegelijkertijd je merkwaarden weerspiegelt.

 2. Doelgroepinzicht en segmentatie: Het begrijpen van je doelgroep en het creëren van content die aansluit bij hun behoeften en interesses is essentieel voor effectieve contentmarketing. Het vereist diepgaand onderzoek en analyse om je doelgroep goed te segmenteren en gerichte content te leveren.

 3. Concurrentie en verzadiging van de markt: Contentmarketing is populair geworden, wat betekent dat er veel concurrentie is en dat de markt verzadigd kan raken. Het is een uitdaging om op te vallen tussen andere merken en om unieke, waardevolle content te bieden die de aandacht trekt en betrokkenheid stimuleert.

 4. Consistente merkstem en boodschap: Het handhaven van een consistente merkstem en boodschap in al je content kan een uitdaging zijn, vooral als je met verschillende contentmakers en kanalen werkt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je merkidentiteit consistent wordt gecommuniceerd in al je content.

 5. Meten van resultaten en ROI: Het meten van de effectiviteit van je contentmarketinginspanningen en het bepalen van de ROI kan complex zijn. Het vereist het volgen van verschillende metrics, zoals betrokkenheid, conversies en omzet, en het interpreteren van gegevens om te begrijpen welke content het beste presteert en welke aanpassingen nodig zijn.

 6. Evoluerende trends en platformen: Contentmarketing evolueert voortdurend, samen met nieuwe trends, technologieën en sociale mediaplatformen. Het is een uitdaging om op de hoogte te blijven van deze veranderingen en je contentstrategie aan te passen om relevant te blijven en de gewenste resultaten te behalen.

Ondanks deze uitdagingen biedt contentmarketing ook veel kansen om een waardevolle connectie met je doelgroep op te bouwen en je merk te laten groeien. Het vergt consistentie, strategie en een voortdurende inzet om effectieve contentmarketing te realiseren.

Ready to kick off your growth journey? 🚀

Keep up with the latest and greatest in growth marketing 📖

Enjoy the best growth marketing newsletter on
the internet — right in your inbox.