SEM/PPC

SEA-diensten(Google Ads) en -strategieën voor efficiënte omzetgroei

Het Quest SEA team (Google Ads experts)  lopen voortdurend een stap voor op de rest van de markt, zij groeien mee met de continue veranderende SEA platforms door middel van waardevolle inzichten en uitgebreide kennis. Jij bent nu hier omdat je iets wilt veranderen, maar waarschijnlijk kijk je hier rond, omdat jouw huidige jouw huidige marketingbureau te veel rekent en te weinig bereikt. 

Geoptimaliseerde zoekwoorden voor meer conversies

Bereik jouw klanten met een hoge intentie dmv hyper-gerichte campagnes en display advertenties

Van Google tot Bing, van AdRoll tot de display netwerken; wij creëeren  pay per click (PPC) advertentie campagnes die zowel de hoeveelheid als de kwaliteit van uw leads drastisch zullen verbeteren, door de juiste zoekwoorden te targeten voor de juiste doelgroepen.

SEA partner voor startups maar ook voor grote enterprises:

Experimenteren, Strategie bepalen, en Converteren

Top of Mind, Bottom of Funnel

Quest gaat aan het werk met de bovenkant van de funnel om deze omt te zetten naar conversies aan de onderkant van de funnel. Dit doen we door snelle en veel te experimenteren. Doordat onze PPC experts niet het momentum missen – wat PPC uniek maakt – blijven de funnels altijd warm gevuld.

600%

Meer bezoekers

320%

Meer Conversies

Gebruik de intenties van de klanten voor meetbare doelen

Strategieën gericht op de doelgroep en gedreven door doelstellingen

Quest duikt diep in jouw SEA (Google Ads) Campagnes, en de huidige website bezoekers om het nodige verkeer te begrijpen om zo jouw doelstellingen te bereiken. Door de koop intenties te achterhalen, stimuleren we snelle en meetbare groei via relevante en kwalitatieve leads.

Quest SEA Service

 • Campaign management
 • Retargeting campaigns
 • Ad & copy optimization
 • Bid Strategy
 • Lead generation
 • Concurrentie analyse
 •  
 • Rapid experimentation
 • SEA reporting
 • Doelgroep research
 • SEA landingpage optimalisatie
 • A/B testing
 • International campaign strategie
 •  

Blijf op de hoogte van wat Quest SEA experts met je delen. 🧠

Competitieve benchmarking 🎯: Ja, het klinkt als een ondoordringbare jungles van marketingjargon, maar maak je geen zorgen, Alderd Froolik is hier om je er doorheen te loods. 😎 Competitieve benchmarking betekent simpelweg je bedrijf vergelijken 🧐 met je concurrenten wat betreft producten, services, processen en prestaties. Het is in feite de meest gebruikte vorm van […]

🚀 Het jaar 2024 staat voor de deur, de perfecte gelegenheid om uw marketingstrategie voor uw kleine onderneming in een nieuw jasje te steken met deze 30 top tips. Deze adviezen zijn samengesteld om uw bedrijf naar nieuwe hoogten te tillen, met de meest lucratieve strategieën voor de toekomst 💼💡 Als marketing automation specialist, deelt […]

Frequently Asked Questions (FAQs)

Een marketeer voor PPC (Pay-Per-Click) advertenties speelt een essentiële rol bij het opzetten, beheren en optimaliseren van PPC-campagnes om de doelstellingen van een bedrijf te bereiken. Hier zijn enkele taken en verantwoordelijkheden van een marketeer voor PPC advertenties:

 1. Strategieontwikkeling: Een marketeer zal de doelen en doelstellingen van het bedrijf begrijpen en een strategie ontwikkelen om deze te vertalen naar effectieve PPC-campagnes. Dit omvat het bepalen van de juiste doelgroep, het selecteren van relevante zoekwoorden en het vaststellen van een budget en biedstrategieën.

 2. Zoekwoordenonderzoek: Een marketeer voert uitgebreid zoekwoordenonderzoek uit om relevante zoekwoorden te identificeren die overeenkomen met de producten of diensten van het bedrijf. Ze analyseren de zoekvolumes, concurrentie en zoekintentie om de meest effectieve zoekwoorden te bepalen.

 3. Campagneopzet: Een marketeer bouwt de PPC-campagnes op het gekozen advertentieplatform (zoals Google Ads) op. Ze creëren advertentiegroepen, schrijven aantrekkelijke advertentieteksten en stellen relevante bestemmingspagina’s in om een goede gebruikerservaring te bieden.

 4. Biedings- en budgetbeheer: Een marketeer beheert het budget en stelt biedingen in op basis van de doelstellingen en prestaties van de campagnes. Ze optimaliseren de biedstrategieën om het maximale rendement op investering (ROI) te behalen en zorgen ervoor dat het budget effectief wordt besteed.

 5. Monitoring en optimalisatie: Een marketeer houdt de prestaties van de PPC-campagnes voortdurend in de gaten. Ze analyseren gegevens zoals klikken, vertoningen, conversies en kosten per klik om de prestaties te evalueren. Op basis van deze inzichten voeren ze optimalisaties uit, zoals het aanpassen van biedingen, het verbeteren van advertentieteksten en het testen van nieuwe targetingopties.

 6. Rapportage en analyse: Een marketeer zorgt voor regelmatige rapportage en analyse van de PPC-campagnes. Ze stellen rapporten op met belangrijke statistieken en inzichten om het succes van de campagnes te meten en aanbevelingen te doen voor verbeteringen.

Kortom, een Quest marketeer voor PPC-advertenties heeft de verantwoordelijkheid om effectieve strategieën te ontwikkelen, PPC-campagnes op te zetten, budgetten te beheren, prestaties te monitoren en optimalisaties uit te voeren. Hun doel is om waardevol verkeer naar de website te leiden, leads te genereren en conversies te stimuleren via betaalde zoekadvertenties.

PPC (Pay-Per-Click) en SEO (Search Engine Optimization) zijn twee verschillende strategieën voor het vergroten van de zichtbaarheid en het genereren van verkeer naar een website. Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen PPC en SEO:

 1. Betaling: Bij PPC betaalt de adverteerder een vergoeding elke keer dat er op zijn advertentie wordt geklikt. De advertenties worden weergegeven boven of naast de organische zoekresultaten. Bij SEO is er geen directe betaling aan zoekmachines. Het draait om het optimaliseren van de website en het verkrijgen van organisch verkeer zonder direct te betalen voor klikken.

 2. Positie in zoekresultaten: PPC-advertenties worden boven of naast de organische zoekresultaten weergegeven. Ze hebben een duidelijk label “Advertentie” en worden vaak bovenaan de pagina getoond. SEO heeft betrekking op de organische zoekresultaten, die zich onder de PPC-advertenties bevinden. De rangschikking in de organische zoekresultaten wordt bepaald door verschillende factoren, zoals relevantie, kwaliteit van de inhoud en websiteautoriteit.

 3. Tijd en zichtbaarheid: Met PPC kun je direct zichtbaarheid krijgen in de zoekresultaten zodra je een advertentiecampagne opzet. Zodra je de betalingen stopt, stopt ook de zichtbaarheid. Bij SEO kost het tijd om een goede rangschikking in de organische zoekresultaten te behalen, omdat het afhangt van het opbouwen van autoriteit en het optimaliseren van de website. Maar eenmaal goed geoptimaliseerd, kan organisch verkeer langdurig en kostenefficiënt zijn.

 4. Kosten en controle: Bij PPC heb je direct controle over je budget en advertentiecampagnes. Je bepaalt hoeveel je wilt besteden en kunt de advertenties en targetingopties aanpassen. De kosten zijn afhankelijk van de biedingen en het concurrentieniveau. Bij SEO zijn er geen directe kosten voor klikken, maar het vergt wel investeringen in tijd, middelen en mogelijk externe expertise om de website te optimaliseren en te voldoen aan de vereisten van zoekmachines.

 5. Doelstellingen: PPC wordt vaak gebruikt om direct verkeer naar een website te leiden, leads te genereren of verkoop te stimuleren. Het is handig voor tijdelijke promoties, snelle zichtbaarheid en het bereiken van specifieke doelgroepen. SEO heeft als doel om de organische zichtbaarheid en rangschikking in zoekmachines te verbeteren, langdurig verkeer te genereren en geloofwaardigheid op te bouwen.

In het kort: PPC draait om betaalde advertenties met directe zichtbaarheid en controle over de kosten, terwijl SEO zich richt op het optimaliseren van de website voor betere organische zichtbaarheid in de zoekresultaten. Beide strategieën hebben hun eigen voordelen en het kan effectief zijn om ze in combinatie te gebruiken, afhankelijk van je doelen, budget en tijdsbestek.

Met Quest PPC Services kun je een uitgebreid en resultaatgericht beheer van je PPC-campagnes verwachten. Het ervaren team van Quest zal nauw met je samenwerken om je doelen, doelgroep en budget te begrijpen, en vervolgens een strategie op maat te ontwikkelen om het maximale rendement uit je advertentie-uitgaven te halen. Ze zullen zich richten op het optimaliseren van je PPC-campagnes om zichtbaarheid, verkeer en conversies te vergroten.

Quest PPC Services omvatten verschillende belangrijke aspecten. Ten eerste zullen ze zich richten op grondig zoekwoordenonderzoek om relevante en rendabele zoekwoorden te identificeren die aansluiten bij je bedrijf en doelgroep. Vervolgens zullen ze zorgvuldig opgezette advertentiecampagnes creëren en beheren op platforms zoals Google Ads, Bing Ads of andere relevante kanalen. Ze zullen zich richten op het optimaliseren van de biedingen, advertentieteksten en targetingopties om de prestaties te verbeteren en de kosten per conversie te minimaliseren. Daarnaast zullen ze de campagnes voortdurend monitoren, analyseren en rapporteren, waarbij ze gegevens gebruiken om inzichten te verkrijgen en de strategie indien nodig aan te passen. Door hun expertise en toewijding kunnen ze je helpen om je PPC-resultaten te maximaliseren, de concurrentie voor te blijven en waardevol verkeer en conversies voor je bedrijf te genereren.

PPC (Pay-Per-Click) is een grote uitdaging vanwege verschillende complexe factoren die van invloed zijn op het succes ervan. Ten eerste vereist PPC een grondig begrip van het advertentieplatform, zoals Google Ads, Bing Ads of sociale media-kanalen, en de bijbehorende tools en functies. Het vereist ook diepgaande kennis van zoekwoordenonderzoek, biedingsstrategieën, advertentie-indelingen en targetingopties om effectieve campagnes op te zetten.

Daarnaast is de concurrentie in PPC vaak intens, vooral in populaire industrieën of niches. Het vereist voortdurende monitoring, analyse en optimalisatie om de prestaties van de campagnes te verbeteren en de kosten per klik of conversie te verlagen. Het bijhouden van de veranderende trends en updates in de PPC-wereld is essentieel om competitief te blijven en maximale resultaten te behalen.

Bovendien kan het beheren van PPC-campagnes tijdrovend zijn, vooral voor bedrijven die al druk zijn met andere aspecten van hun bedrijfsvoering. Het vereist regelmatige aandacht, het controleren van gegevens, het maken van aanpassingen en het analyseren van rapporten om de prestaties te begrijpen en te optimaliseren.

Kortom, PPC is een uitdaging vanwege de complexiteit van het platform, de concurrentie, de noodzaak van voortdurende optimalisatie en de tijd die het vergt. Het effectief beheren van PPC vereist expertise, strategie en toewijding om de beste resultaten te behalen en een positieve ROI te behouden.

Ready to kick off your growth journey? 🚀

Keep up with the latest and greatest in growth marketing 📖

Enjoy the best growth marketing newsletter on
the internet — right in your inbox.