Messenger Automations

Messenger Automations

Ga interactief en automatisch het gesprek aan met jouw klanten via Messenger en verhoog de loyaliteit van jouw klanten.

Van Comment tot Commerce

Reageer automatisch op berichten op jouw Facebook posts.

Als je het al meer dan druk genoeg hebt en je wil geen enkele lead missen dan is Messenger Automation voor jouw bedrijf onmisbaar. Het is real-time en met 80% open-rate met 25% Click-Through Rate een rasechte omzetmaker. Ook het verwelkomen van nieuwe bezoekers, klantenservice of naar een verkoop toewerken is met Messenger Automation geen enkel probleem. 24 uur per dag, 7 dagen per week en 52 weken per jaar kan je jouw klant te woord staan, automatisch.

Gesprek starter

Er is altijd tijd voor een goed gesprek.

Met Messenger Automations kunnen bedrijven op een schaalbare en efficiënte manier klantgesprekken voeren en gepersonaliseerde marketingboodschappen afleveren. De chatflows kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften en doelen van het bedrijf, en bieden mogelijkheden zoals het verzenden van welkomstberichten, het beantwoorden van veelgestelde vragen, het verzamelen van klantgegevens en het aanbieden van gerichte aanbiedingen. Dit helpt bedrijven om de betrokkenheid van hun publiek te vergroten, klantrelaties op te bouwen en uiteindelijk hun omzet te verhogen.

Messenger Automation Pakketten

Wat wij doen:

Opzetten account
Koppelen Facebook
Strategie bepalen
Analytics analyseren
Flow controleren
Optimaliseren

 

99

Messenger Automation Start

Omschrijving zoals hierboven

+

1 flow

Tot 500 contacten

299

Messenger Automation ZZP

Als omschrijving hierboven

+

5 flows

Tot 20.000 contacten

699

Messenger Automation MKB

  • Als omschrijving hierboven

+

25 flows
Tot 50.000 contacten

999

Messenger Automation Growth

  • Als omschrijving hierboven

+

100 flows
Tot 100.000 contacten

Frequently Asked Questions (FAQs)

Een mogelijke toepassing van Messenger Automation is het automatiseren van de klantondersteuning. Bedrijven kunnen chatbots creëren met Messenger Automation om veelvoorkomende vragen en problemen van klanten snel en efficiënt af te handelen. De chatbot kan gepersonaliseerde antwoorden bieden op basis van vooraf geprogrammeerde reacties en informatie uit de klantendatabase. Klanten kunnen direct communiceren met de chatbot via messaging-apps zoals Facebook Messenger en direct antwoord krijgen op hun vragen. Dit vermindert de wachttijd en verbetert de klanttevredenheid doordat problemen snel worden opgelost.

Een andere toepassing is leadgeneratie en opvolging. Met Messenger Automation kunnen bedrijven chatbots opzetten om leads te genereren en contactinformatie van potentiële klanten te verzamelen. Via interactieve chatflows kunnen de chatbots waardevolle gegevens verzamelen en kwalificeren, zoals naam, e-mailadres en interessegebieden. Bedrijven kunnen vervolgens gerichte marketingcampagnes opzetten op basis van deze gegevens om leads verder te nurturen en om te zetten in klanten.

Daarnaast kan Messenger Automation worden gebruikt voor het versturen van geautomatiseerde marketingberichten. Bedrijven kunnen chatflows opzetten om gepersonaliseerde marketingboodschappen te leveren aan hun klanten op basis van specifieke triggers, zoals aankoopgedrag, verlaten winkelwagentjes of verjaardagen. Dit stelt bedrijven in staat om relevante en tijdige aanbiedingen te doen, de betrokkenheid van klanten te vergroten en conversies te stimuleren.

De mogelijkheden van Messenger Automation zijn flexibel en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van elk bedrijf. Of het nu gaat om klantondersteuning, leadgeneratie, marketingcampagnes of andere doeleinden, Manychat biedt een uitgebreid platform om chatbots te creëren en te automatiseren, waardoor bedrijven hun klantcommunicatie kunnen verbeteren en efficiënter kunnen werken.

Het gebruik van Messenger Automation in je bedrijf kan verschillende voordelen opleveren, afhankelijk van de specifieke toepassing en de doelen van je bedrijf. Hier zijn enkele mogelijke voordelen die Messenger Automation kan bieden:

  1. Verbeterde klantbetrokkenheid: Door het implementeren van chatbots via Messenger Automation kun je directe interactie en betrokkenheid met je klanten mogelijk maken. Klanten kunnen snel antwoorden krijgen op hun vragen, problemen oplossen en relevante informatie ontvangen, wat resulteert in een betere klantervaring en hogere klanttevredenheid.

  2. Efficiëntere klantondersteuning: Met Messenger Automation kunnen chatbots veelvoorkomende vragen en problemen automatisch afhandelen, waardoor de werklast van je klantenserviceteam wordt verminderd. Dit leidt tot snellere responstijden, 24/7 beschikbaarheid en kostenefficiënte klantondersteuning.

  3. Verbeterde leadgeneratie: Messenger Automation biedt mogelijkheden voor het genereren van leads en het verzamelen van contactinformatie van potentiële klanten. Door interactieve chatflows op te zetten, kun je waardevolle gegevens verzamelen en kwalificeren, waardoor je gerichte marketingcampagnes kunt opzetten en leads kunt converteren naar klanten.

  4. Verhoogde conversieratio’s: Met Messenger Automation kun je gepersonaliseerde marketingberichten leveren aan je klanten op basis van specifieke triggers en gedragingen. Door relevante en tijdige aanbiedingen te doen via chatbots, kun je de betrokkenheid vergroten en de conversieratio’s verbeteren, wat kan leiden tot meer verkopen en omzetgroei.

  5. Schaalbaarheid en kostenbesparing: Door chatbots te automatiseren met Messenger Automation, kun je je klantcommunicatie schaalbaar maken zonder extra personeel in te zetten. Dit bespaart kosten op de lange termijn en stelt je in staat om meer klanten te bedienen met dezelfde middelen.

  6. Betere gegevensanalyse en inzichten: Messenger Automation biedt geavanceerde analyse- en rapportagemogelijkheden, waardoor je inzicht krijgt in het gedrag en de voorkeuren van je klanten. Deze inzichten kunnen worden gebruikt om je marketingstrategieën te optimaliseren, gepersonaliseerde benaderingen toe te passen en beter te begrijpen hoe je klanten omgaan met je chatbots.

Het exacte rendement dat Messenger Automation je bedrijf kan opleveren, hangt af van verschillende factoren, zoals je branche, doelgroep en de manier waarop je het platform implementeert. Door de juiste strategieën en workflows te gebruiken, kan Messenger Automation bijdragen aan het verbeteren van je klantenservice, het genereren van leads, het verhogen van conversies en het optimaliseren van je algehele bedrijfsprestaties.

Het verschil van Messenger Automation ten opzichte van andere tools ligt in zijn uitgebreide functionaliteit en specifieke focus op chatmarketing via messaging-apps zoals Facebook Messenger. Messenger Automation biedt een gebruiksvriendelijke interface en krachtige mogelijkheden om chatbots te bouwen en te automatiseren, inclusief gepersonaliseerde berichten, interactieve chatflows en geavanceerde analysefuncties. Het platform is specifiek ontworpen voor bedrijven die willen profiteren van de groeiende populariteit van messaging-apps en chatmarketing als een effectieve manier om klantbetrokkenheid, leadgeneratie en conversies te verbeteren. Met zijn toegewijde focus en tools onderscheidt Messenger Automation zich als een toonaangevende tool voor chatmarketing en biedt het bedrijven een krachtig platform om hun merk te laten groeien en te gedijen in de chatgedreven digitale wereld.

Klaar voor jouw growth 🚀

Keep up with the latest and greatest in growth marketing 📖

Enjoy the best growth marketing newsletter on
the internet — right in your inbox.