ManyChat-Instagram

Credits: hustleinspireshustle.com

Instagram Chatbot

Een Instagram-chatbot is computersoftware die wordt gebruikt om geautomatiseerde gesprekken te creëren. Een menselijke gebruiker kan met deze software op Instagram praten en ze zullen dezelfde ervaring opdoen als praten met een ander mens. De bot reageert op alle tekst-/videoberichten of opmerkingen op dezelfde manier als mensen, maar heeft geen emoties of gevoelens.

Instagram Chatbot Voordelen

 • Verkoop verhogen: Help klanten automatisch het juiste product vinden in Instagram DM’s. Beantwoord vragen van klanten, maak productquizzen en stuur ze naar het verkooppunt.
 • Genereer gekwalificeerde leads: Laat uw team zich concentreren op wat het belangrijkst is. Kom in contact met gekwalificeerde leads met geautomatiseerde, gepersonaliseerde gesprekken. Bespaar tijd door leads te kwalificeren met geautomatiseerde gesprekken. Verzamel en bewaar e-mails en telefoonnummers. Spring in waar nodig en spreek in realtime met gekwalificeerde leads.
 • Betrokkenheid vergroten: Door campagnes op basis van berichten uit te voeren, zoals weggeefacties en prijsvragen, kunt u het aantal volgers, opmerkingen en reacties vergroten door het uw klanten heel gemakkelijk te maken om gesprekken met u te beginnen en ervoor te zorgen dat ze een reactie krijgen.
 • Directe ondersteuning bieden: Automatiseer uw gesprekken met klantenondersteuning, zodat u zich kunt concentreren op het belangrijkste werk. Tijd van medewerkers is kostbaar, net als de tijd van uw klant. Met onze geautomatiseerde kennisbank krijgen klanten de antwoorden die ze nodig hebben – zonder te worden doorgestuurd naar een live-agent.
Marketing-Idee-Quest
Instagram-Chatbot-Automation

Credits: Earthweb.com

Instagram Chatbot Kernmerken

 • gebruikersinformatie vastleggen: Leg automatisch kritieke gebruikersinformatie vast, zoals e-mails of telefoonnummers, en sla deze op in uw CRM. Gebruik deze informatie om uw communicatie te personaliseren en de klantervaring consistent te houden via meerdere kanalen.

 • gesprek starter: U kunt uw klanten helpen een gesprek over een specifiek onderwerp te beginnen met een op maat gemaakte Conversation Starter. Als iemand bijvoorbeeld vraagt: “Biedt u gratis verzending aan?” kan je een link rechtstreeks toevoegen aan de pagina Verzenden en terugbetalen van je winkel.

Instagram Chatbot Kenmerken

 • Flow Builder:
  Druk? Wil je niet veel tijd besteden aan coderen? Bouw snel gepersonaliseerde gesprekken in een op stroomdiagram gebaseerde interface. Pas tekst, media en bestemmingen zoals websites of IG-winkels aan en start onmiddellijk chatervaringen zonder code.

 •  Trefwoorden:
   
  Start een gesprek vanuit IG Stories met triggers en automatiseringen. Activeer berichten, hele gesprekken en bedrijfsautomatiseringen als een IG-gebruiker u een bericht stuurt met een specifiek, vooraf bepaald trefw1oord of zinsdeel. Dit is erg handig bij het starten van gesprekken vanuit IG Stories

 • Comment Automation:
  De eenvoudigste manier om zichtbaarheid te krijgen en betrokkenheid bij IG te vergroten, is via Comments Automations. Reageer op de opmerking van een gebruiker, vind de opmerking leuk EN stuur ze een bericht, allemaal met één klik, allemaal direct

 • verhaal vermelden trigger:

  Reageer direct op iedereen die jouw account vermeldt in een Verhaal. Stuur gewoon een bedankbericht, start een volledig geautomatiseerd gesprek of activeer gewoon een bedrijfsautomatisering.

Geïnteresseerd?

Test onze Instagram Chat bot! De link hieronder verwijst je naar Instagram, waar je onze Instagram account moet volgen (Quest_marketing). Daarna kan je via DM de Chatbot starten en ervaren hoe het voor de klant eruit ziet.

Meer leren?

Check ook onze andere Social Media Automations!

Quest Sales Marketing Automations