Diagrammen: Amerikaanse online detailhandelsverkopen Q1 2023

[Collection]

Het is 2023 en de Amerikaanse economie blijft groeien. Uit de gegevens van het Ministerie van Handel blijkt dat de online detailhandelsverkoop in het eerste kwartaal van het jaar met 3% is gestegen ten opzichte van het vierde kwartaal van vorig jaar. Maar liefst 60% van de consumenten heeft inmiddels online gewinkeld, waardoor deze stijging geen verrassing is. De totale detailhandelsverkoop – online en in de winkels – steeg echter slechts 0,9% in Q1.

Het toenemende aantal online shoppers is te danken aan het groeiende aantal ecommerce-winkels en de verbeterde technologie. Dankzij deze vooruitgang kunnen consumenten nu gemakkelijk en snel online shoppen. Dit heeft geleid tot een stijging van de online verkoop van consumentenelektronica, kleding en sieraden.

Ook de pandemie heeft bijgedragen aan deze verandering in koopgedrag. Veel mensen hebben hun gewoonten aangepast en zijn begonnen met online winkelen in plaats van naar de fysieke winkels te gaan.

Retailers spelen slim in op deze trend door hun online aanwezigheid te vergroten en een naadloze klantervaring te bieden. Klanttevredenheid blijft namelijk de sleutel tot succes in deze zeer competitieve industrie.

Om te blijven groeien moeten retailers blijven innoveren en hun klanten de beste ervaring bieden. Of het nu online of in de winkel is, klanttevredenheid begint bij het bieden van een unieke ervaring.

#ecommerce #retail #groei

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Quest Sales Marketing Automations