Blogpost

Linktree is een online platform waar contentcreators hun sociale media-accounts en websites kunnen delen via één biopagina. Het bedrijf heeft 35 miljoen gebruikers. Linktree werd snel een populaire manier om meerdere links te delen, waardoor het een belangrijke speler werd in de marketingindustrie. Maar hoe heeft het bedrijf het voor elkaar gekregen om zoveel gebruikers te krijgen? En wat is er gebeurd met hun SEO-strategie?

De opkomst van Linktree

Linktree werd opgericht in 2016 en was meteen een succes. Het bedrijf richtte zich op contentcreators die op zoek waren naar een eenvoudige manier om hun sociale media-accounts en websites te delen. Linktree was uniek in zijn soort en bood een oplossing voor het probleem van beperkte links in Instagram-bio’s.

SEO-strategie van Linktree

De website van Linktree had vanaf het begin een sterke SEO-strategie. Het bedrijf maakte gebruik van op maat gemaakte pagina’s met titels, meta-beschrijvingen, H1-tags en mobielvriendelijke ontwerpen. Het bedrijf maakte ook gebruik van bepaalde zoekwoorden, zoals ‘linktree’ en ‘link bio’, om hoger te ranken in zoekmachine resultaten.

De val van Linktree

Hoewel Linktree snel groeide, had het bedrijf moeite om de populariteit bij te houden. Toen andere bedrijven zoals Later en Hootsuite soortgelijke functies begonnen aan te bieden, begon de groei van Linktree te vertragen. Ook ontstond er meer concurrentie vanuit WordPress plug-ins en websites zoals Carrd.co en Beacons.ai.

Toen Google begon met het veranderen van de manier waarop het zoekresultaten rangschikt, begon Linktree ook te dalen in de rankings. Het bedrijf had moeite om te blijven concurreren met andere SEO-verbeterde websites. Linktree zag een daling van hun 1e positie naar de 5e/6e positie.

De toekomst van Linktree

Hoewel Linktree zijn dominantie in de markt begint te verliezen, is het bedrijf nog steeds populair bij veel contentcreators. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het zich gaat richten op een aantal nieuwe functies om hun platform te verbeteren, waaronder een verbeterde analysetool en meer robuuste pagina-templates. Het bedrijf zal ook blijven werken aan het verbeteren van hun SEO-strategie, met meer gerichte zoekwoorden en inhoud van hoge kwaliteit.

Conclusie

Linktree heeft een interessante reis gehad van opkomst tot val in de SEO-wereld. Het bedrijf toonde aan hoe belangrijk een sterke SEO-strategie kan zijn om een bedrijf op te bouwen. Naarmate de concurrentie blijft groeien, zal Linktree moeten blijven werken aan het verbeteren van hun platform, functies en SEO-strategie om relevant en concurrerend te blijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Quest Sales Marketing Automations