10 Strategieën om SMB-marketing te maximaliseren met sociale media-integratie

In het hartje van Antwerpen runt Sarah al vijf jaar haar eigen kleding boutique. Toen ze net begon, waren flyers en krantadvertenties nog de norm om haar winkel te promoten. Maar nu, met de opkomst van social media, is ze op zoek naar nieuwe manieren om haar winkel te promoten. Gelukkig is er een post verschenen op de Vendasta Blog met maarliefst 10 strategieën om haar sociale media integratie te maximaliseren! 

De eerste tip was om het sociale logo op de website te plaatsen en deze strategie besloot Sarah meteen toe te passen. Hierdoor konden klanten haar sneller en makkelijker vinden op Facebook en Instagram. Deze platforms gebruikt ze dan weer om haar winkel te promoten en zowel nieuwe als vaste klanten op de hoogte te houden van nieuwe collecties en aanbiedingen.

Tip nummer twee was om sociale media knoppen toe te voegen op haar email template. Hierdoor konden klanten haar beter volgen via sociale media en zo op de hoogte blijven van alle promoties en nieuwtjes in de winkel.

Sarah merkte meteen al een verschil in het aantal bezoekers nadat ze social media integratie had toegepast op haar website. Ze besloot dan ook om meer tips uit het artikel te implementeren zoals, het gebruik van hashtags en influencers, het tracken van bezoekers en het versturen van gepersonaliseerde berichten om de betrokkenheid van klanten nog verder te verhogen.

Al met al was de integratie van sociale media een doorslaand succes voor Sarah. Het bracht haar langzaam dichter bij haar doel, het uitbreiden van de zichtbaarheid van haar merk en het bereiken van een groter publiek. Dankzij deze tips en trucs was ze in staat om haar kleine bedrijf te laten groeien en bloeien. 

#socialemedia #kleinebedrijven #marketingtips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Quest Sales Marketing Automations